България се намира в тежка политическа, парламентарна, институционална и

...
  България се намира в тежка политическа, парламентарна, институционална и
Коментари Харесай

Нинова: Оставка, честни избори и машинно гласуване ще ни изкарат от кризата


 

България се намира в тежка политическа, парламентарна, институционална и социално-икономическа рецесия и рецесия на доверието във властта. Вече два месеца хиляди българи стачкуват на улицата, желаят смяна. Дотук се стигна вследствие на 10-годишното корумпирано, некадърно, подмолно ръководство на Борисов. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

И продължи:

Той, решен да оцелее непременно, през днешния ден предлага смяна в Конституцията. Това не е смяна, това е замяна за печелене на време, само че и нещо доста по-лошо - посягане върху устоите на държавността и на изконни човешки полезности като независимост, мир, правдивост и човечност, които са отстранени от плана за конституция. За 10 години ръководство на Борисов и ГЕРБ бяха унищожени де факто обществената, демократичната и правовата страна. Сега желаете да ги заличите и де юре. Само и единствено с цел да останете на власт, сте подготвени да хвърлите страната и в конституционна рецесия. С това предложение не се взема решение нито един от стоящите открити въпроси. Политическата рецесия остава, митингът не стопира, а се усилва. Няма политическа групировка, която да поддържа абсолютно тази смяна в Конституцията. Парламентарната рецесия остава. Виждаме, че съдружните сътрудници на ГЕРБ им извиват ръцете за нужните подписи, като слагат неизпълними условия. Чухме, че даже депутати на ГЕРБ няма да подпишат този позорен план. Други партии в Народното събрание си трансформират позициите през часове, евентуално водени от други претекстове. Трудно събирате тези 120 подписа, а 160 към този момент са невъзможни.

ГЕРБ и Борисов са в тотална политическа изолираност, сами и борейки се за оцеляване, за още няколко месеца политически живот. Ние, от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, както през всички години, по този начин и в този момент, сме поръчител за  парламентарен ред, държавност, обществена, демократична и правова страна. Искаме да е ясно, макар всички спекулации, ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ няма да обезпечи нито един автограф от нужните 120, а по-късно от останалите 160, с цел да стане факт подмяната, която оферирате. Няма да ви позволим, поради персоналните си властови ползи, да посегнете на държавността. За този парламент нашият приоритет е един-единствен – машинно гласоподаване. Ясно е, че държавното управление си отива, само че преди този момент би трябвало да подсигуряваме почтени избори посредством машинно гласоподаване.

Вчера вие отстъпихте от машинното гласоподаване и допуснахте корекция в Избирателния кодекс за повтаряне с хартиени бюлетини. Призоваваме всички -протестиращите извън, парламентарни и извънпарламентарни партии, българските жители да се обединим и да не допуснем и идващите избори да бъдат откраднати и фалшифицирани. Протестът няма да има смисъл, в случай че допуснем фалшификацията на изборите, на която сме били очевидци неведнъж.

За нас този парламент е делегитимиран и има единствено една задача - машинно гласоподаване и разформироване. Правителството е с изчерпано доверие, оставането му на власт всеки ден задълбочава рецесията в страната. Уважаеми българи, ние сме единствената партия,  която за 4 години беше поредна и безапелационна съпротива на ГЕРБ , в никакъв случай не сме управлявали намерено или прикрито с ГЕРБ. Отказахме им постове, издържахме на натиска, преди 4 години назовахме казуса - паралелна страна, задкулисие, сговор сред тях и мафията. Тогава бяхме сами, в този момент вие сте по площадите на България със същите претенции. Сега имаме обща цел - вие извън и ние тук - парламентарният глас на хората, които желаят смяна.

Обръщаме се през днешния ден към вас, ние ще бъдем безапелационни и ясни до дъно с позицията си. Вие бъдете дейни, само че не и нападателни. Да не допуснем принуждение и ексцесии.

Ясно, че „ Борисов 3 “ си отива. Сега ще стартира парламентарна рулетка и договаряния сред партии. Заявяваме изрично, с цел да е ясно отсега- “БСП за България ” няма да се възползваме от връчен мандат за сформиране на кабинет в този парламент. “БСП за България ” няма да участваме в съставянето на нов кабинет в какъвто и да е вариант  в този парламент по една-единствена причина-  той е привършен.

Днес България има потребност от сигурност, непоклатимост, проект за превъзмогване на рецесията и перспективност. Правителството на Борисов в това болшинство е тъкмо противоположното - неустановеност, неустойчивост, нямат проект за рецесията и подсигуряват безперспективност на страната. Те търсят излаз за рецесията единствено за себе си, ние за България - и то е в три  стъпки- машинно гласоподаване , оставка и почтени избори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР